Houtrot vervangen

Het is erg vervelend als u tijdens een schilderklus houtrot tegen komt! Zeker als het mooi weer is; dan wilt u liever meteen door met verven! Wist u dat u dit zelf ook kunt herstellen?!

Om het goed te doen is het belangrijk om te weten dat de bacterie verder in het hout zit dan u zo op het eerste oog kunt zien. U zult dus altijd meer hout moeten verwijderen dan u denkt!

Het is van groot belang dat u er scherpe beitels bij gebruikt om een net resultaat te krijgen.

Heeft u alles weg gekapt dan is de volgende stap dat je alles goed schoon blaast (stof vrij maakt).

Vervolgens zet u een latje op het kozijn als een soort bekisting. Smeer dit latje wel in met bijv. vaseline om te voorkomen dat de houtrotvuller aan het latje blijft kleven (gebruik geen olie of iets dergelijks omdat dit slecht is voor de houtrotvuller).

Maak niet meer houtrotvuller klaar dan u binnen de verwerkingstijd kunt verwerken, heeft u een dikkere laag nodig, dan kunt u deze beter in meerdere dunne lagen opbouwen. Als het goed droog is kunt u alles mooi glad schuren en vervolgens in de grondverf zetten. Daarna kunt u het geheel mooi aflakken, zodat het kozijn weer mooi strak is.

Heeft U vragen of wilt u dat wij er naar kijken? Neem gerust contact met ons op. 

Tegelkeuze

Ga je zelf tegelen, hou dan goed rekening met de lichtval. Lichtval in combinatie met kleur zijn bepalend voor hoe groot of hoe klein een ruimte lijkt.

In een ruimte met veel lichtinval, heb je veel mogelijkheden. Maar als de lichtval beperkt is, dan is het af te raden een donkere tegel te kiezen. De ruimte lijkt er gelijk een heel stuk kleiner door.

Een lichte tegel geeft de ruimte altijd een ruimer en frisser uiterlijk. Voor een mooi effect is het natuurlijk wel mogelijk om lichte en donkere tegels te combineren in 1 ruimte. Bijvoorbeeld een donkere vloer met lichte wanden.

Wil je geen 'steriele' uitstraling, kies dan een tegel met een lichte bewerking, in plaats van een effen glanzende. Een matte tegel geeft meer rust.

Met tegels kan je oneindig veel variëren, en leuke effecten creëren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de vloertegels (voor een deel) te laten doorlopen op een wand. Dit kan een ruime interessanter maken en een speels effect geven.

De afmeting van de tegels kan heel divers zijn, bijna alle afmetingen zijn wel mogelijk maar ook dit heeft gevolgen voor hoe de ruimte oogt. Een wand met kleine tegels, geeft een drukke uitstraling, terwijl grote tegels juist meer rust geven.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.  

Welkom op onze nieuwe website

Met trots verwelkomen wij u op onze website, voorzien van een moderne interface, duidelijke structuur en met interessante content. Op deze manier hopen wij een duidelijk beeld te schetsen van waar wij ons mee bezighouden en voor welke zaken u bij ons terecht kunt. Tevens vindt u hier altijd het laatste nieuws over doe-het-zelf tips en de antwoorden op de vragen die het meest aan ons gesteld worden.

We hopen dat u net zo enthousiast bent over de nieuwe website als wij en dat we u vaak mogen ontvangen als bezoeker en/of als klant. Mocht u feedback willen geven, dan kan dit heel eenvoudig een email te sturen of te bellen.

Met vriendelijke groet,

Filip Woltjer

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief