Tegelkeuze

Ga je zelf tegelen, hou dan goed rekening met de lichtval. Lichtval in combinatie met kleur zijn bepalend voor hoe groot of hoe klein een ruimte lijkt.

In een ruimte met veel lichtinval, heb je veel mogelijkheden. Maar als de lichtval beperkt is, dan is het af te raden een donkere tegel te kiezen. De ruimte lijkt er gelijk een heel stuk kleiner door.

Een lichte tegel geeft de ruimte altijd een ruimer en frisser uiterlijk. Voor een mooi effect is het natuurlijk wel mogelijk om lichte en donkere tegels te combineren in 1 ruimte. Bijvoorbeeld een donkere vloer met lichte wanden.

Wil je geen 'steriele' uitstraling, kies dan een tegel met een lichte bewerking, in plaats van een effen glanzende. Een matte tegel geeft meer rust.

Met tegels kan je oneindig veel variëren, en leuke effecten creëren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de vloertegels (voor een deel) te laten doorlopen op een wand. Dit kan een ruime interessanter maken en een speels effect geven.

De afmeting van de tegels kan heel divers zijn, bijna alle afmetingen zijn wel mogelijk maar ook dit heeft gevolgen voor hoe de ruimte oogt. Een wand met kleine tegels, geeft een drukke uitstraling, terwijl grote tegels juist meer rust geven.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.  

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief